Kate Williams

Am scris despre „Placerile barbatilor„.
Kate Williams

Kate Williams a studiat istoria, absolvind cursurile de masterat la Universitatea din Londra si doctoratul la Oxford. Este pasionata de secolul XIX, inca din primii ani de studentie a publicat in diverse antologii si reviste de specialitate si este autoarea volumelor Becoming Queen: The Tragic Death of Princess Charlotte and the Unexpected Rise of Britain’s Greatest Monarch si England’s Mistress: The Infamous Life of Emma Hamilton. Kate Williams este de asemenea lector si consultant TV, gazduieste doua emisiuni documentare istorice si are aparitii regulate la BBC si Channel 4.
In copilarie imi placea sa ma joc cu un fel de masina a timpului pe care o facusem pentru fratele meu – o cutie mare, acoperita cu folie argintie si bucati de celofan. Il inchideam acolo, hitinam cutia si ziceam: «Gata, acum sintem pe vremea reginei Victoria» sau «uite, sintem la egipteni… si uite si piramidele si faraonii». Era un fel de evadare.” (Kate Williams)

Cristian TEODORESCU, 15 martie 2012, in Catavencii
Cinci crime groaznice, un omor prin imprudenta, plus doua sinucideri. Toate astea intr-un roman istoric scris de o englezoaica despre care n-ai zice, daca o vezi, ca are asemenea preocupari. Kate Williams face emisiuni la BBC si inainte de Placerile barbatilor a publicat niste biografii cu care a facut senzatie. Ca sa va faceti o idee, una e despre Lady Hamilton, amanta amiralului Nelson – sintem, asadar, la Londra, in 1840.
Virginia COSTESCHI, 14 martie 2012, pe BookMAg.ro
Pe masura ce actiunea inainteaza, esti tentat sa te aliezi cu Catherine in identificarea asasinului si sa presupui, alaturi de ea, ca ar fi cutare sau cutare domn din anturajul unchiului. Ea stie ca Barbatul Corb actioneaza pentru a-si alina o trauma mai veche, poate din copilarie, vrea sa isi demonstreze puterea si controlul. Asadar, cine ar putea fi? Daca urmati in aceasta intriga singeroasa londoneza vorba aceea romaneasca despre mutu’ si pamintu‘, va veti apropia destul de mult de asasinul nostru. Si poate ca aici ar fi trebuit sa se opreasca romanul. Ultimul capitol este un apendice justificativ al mentalului tulburat al eroinei si al imposibilitatii de a gasi linistea si echilibrul, oriunde ar fugi.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s