„Underground: The Julien Assange story” – 2012

N-am mai scris de ceva timp despre vreun film. Totusi, am vazut destule dar nici unul nu mi-a placut suficient de mult cat sa scriu despre el. Asta pana ieri. Povestea lui Julien Assange despre care auzisem vag cu cativa ani in urma, m-a prins si m-a determinat apoi sa intru pe google sa aflu mai multe despre acest om. Se pare ca marea lui realizarea este reteaua WikiLeaks iar destinul lui este a unui om cel putin curajos. Filmul „Underground: The Julian Assange Story” nu are nimic a face cu maturitatea lui, ci puncteaza copilaria si tineretea pana in momentul in care politia suedeza il captureaza. Era clar ca nu are scapare dar imo punctul forte al filmului este ca explica motivatia acestui tanar genial de trai la limita legalitatii. Copilaria nomada, fuga alaturi de mama si fratele mai mic, frica de tatal implicat in Familia– o organizatie dubioasa, care sechestra copii blonzi, ii determina caracterul si-l influenteaza in alegerile ulterioare. Dotat cu o minte stralucita, el va reusi sa intre in reteaua Pentagonului, sa vizualizeze informatii de pret si sa sparga sistemul informatic. Mi-a placut mult aceasta pelicula si am admirat acest geniu, dar si victima a societatii in egala masura. Singurul regret pe care-l am e ca filmul s-a axat mult pe tineretea lui Assange si nu atinge si celalate aspecte ale vietii sale. Un om neobisnuit care se implica activ, care nu poate tolera nedreptatea si care considera ca drepturile omului (oricarui om) primeaza dincolo de considerentele politice.

Nu vreau sa uit interpretarea reusita a tinarului Alex Williams, prezenta inconfundabila a lui Anthony LaPaglia precum si sensibilei Rachel Griffiths. De vazut. Neaparat.

Reclame

2 gânduri despre „„Underground: The Julien Assange story” – 2012

  1. inevitabil am auzit de persoana respectiva (cu toata atentia din presa noastra) dar de film nici-o vorba, nu ma gandeam ca la asa scurt timp o sa-i dedice o pelicula…il pun in capul listei cu filme biografice 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s